Fotografie coaching

De kunst van het weglaten.
Als je weet hoe het moet, dan is het best simpel.
Lees bovenstaande tekst verder

Alleen scherpe en goed belichte foto's zijn goede foto's! Met de juiste basiskennis, (flits)technieken, passie en motivatie goed leren fotograferen en daardoor het juiste te doen met je camera (flitser), standpunt, reactiesnelheid, met het resultaat wat je voor ogen had.

Niet met per ongeluk een goede foto maken, maar voorbedacht. ik ben zelf opgeleid door de oude meesters in de fotografie in de binnenstad van Utrecht. Van high-end fotocamera's, belichting/lichtmeten en flitstechnieken, donkere kamers, zelf lichtgevoelige emulsies maken, films ontwikkelen en afdrukken. In 1986 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Apple computers en vanaf 1992 alle digitale fototechnieken en nabewerkingstechnieken geleerd en sindsdien in praktijk gebracht.

Ik help je graag op weg of verder.

Beginner of al met ervaring, neem contact op om je wensen te bespreken.

33 jaar

Actief als freelance fotograaf in Utrecht en omstreken.

5/5

Gemiddelde beoordeling op
Google Reviews.

1000+

Opdrachten uitgevoerd in mijn loopbaan als freelance fotograaf.

Maak de foto die jij wil, voorbedacht met het gewenst resultaat.

Fabrikanten lijken het ons heel makkelijk te maken met voorgeprogrammeerde instellingen voor portret, landschap, sport of macrofotografie. Toch geeft dat vaak niet gewenste resultaat, niet die foto die je voor ogen had. Gewoon omdat je niet weet wat je precies doet. Dat geldt zowel voor de compositie, het scherpstelpunt, de belichting, scherptediepte en belichtingstijd. Bestaand licht of het gebruik van het het (soms) onmisbare flitslicht.

Mijn opleiding heb ik aan de Fotovakschool gevolgd, maar mijn expertise is mij bijgebracht door fotospecialisten die alles nog met de hand deden qua instellingen. Of het nou om zwart-wit, diapositieven of kleuren foto’s ging. Masters op fotografie, filmomwikkeling, cameragebied.

Midden 80-er jaren begonnen zij al met zelf programmeren van (Apple) computers. Ontwikkelschema’s voor films, kleuroverzichten van diapositief films (welke (dia)film gebruik je bijvoorbeeld bij het fotograferen van portretten in daglicht of studioflitslicht, welke voor landschapsopnames of architectuur oef voor olie of acrylverf schilderijen van oude meesters.

Begin jaren 90 kwamen de eerste digitale fotocamera’s in het betaalbare segment uit. Opnames weren op tape (Canon ION) of floppy’s (Sony Mavica’s) opgeslagen met een resolutie van 480x640 pixels. Weergavekwaliteit stond nog in de kinderschoenen, maar de kunst van fotograferen is hetzelfde gebleven als 100 jaar geleden.

Het was niet alleen het vakgebied en hobby waar zij mee bezig waren, maar het hele ambacht van fotograaf en fotografie, wat zij mij bijbrachten. Met passie en plezier ben ik door deze ambachtslieden tien jaar dagelijks opgeleid en heb ik dagelijks ademloos aan hun lippen gehangen en alles geabsorbeerd wat zij vertelden. 30 jaar geleden leerde ik mijn huidige vrouw in datzelfde bedrijf kennen, kregen wij een jaar later een relatie, 5 jaar later kinderen en zijn 20 jaar geleden getrouwd. Ik verliet de fotovak-specialist en mijn vrouw heeft er nog 25 jaar gewerkt.

Voordeel nummer één:
Snel leren om scherpe en goed belichte foto's te maken. In een groep of persoonlijk.
Voordeel nummer twee:
Leren in de praktijk in je/jullie eigen omstandigheden.
Voordeel nummer drie:
Beeldbewerking en archivering.

Maak de foto die jij wil, voorbedacht met het gewenst resultaat.

Mijn opleiding heb ik aan de Fotovakschool gevolgd, maar mijn expertise is mij bijgebracht door fotospecialisten die zelf lichtgevoelige emulsies maakten, donkere kamertechnieken als de beste beheersten, en met de meest uiteenlopen professionele camera's werkten. Van mini spionage camera's tot de grootste vlakfilm fotocamera's.

Of het nou om zwart-wit, diapositieven of kleuren foto’s ging. Masters op fotografie, filmomwikkeling, zelf afdrukken in de doka, lichtmeter, flitstechnieken, en cameragebied. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen, dat ik met mijn eerste werkgever nog steeds een aantal keer per jaar contact heb en nog steeds van hem leer. Tegenwoordig over digitale camera opnametechnieken, printers en scanners.

Deel je interesse

Dankjewel je bericht is ontvangen. Ik zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!
Hey, wat gek! Er ging iets mis. Probeer het later anders nog een keer?
- of -
Rick Huisinga
Huisinga Fotografie
Rick Huisinga
Hallo,
hoe kan ik je helpen?
Verstuur een bericht