Rick Huisinga

Van kinds af aan heb ik iets met sfeer, licht, mensen en emoties. Vanaf mijn 17e ben ik werkzaam in de fotografie. In eerste instantie in de Utrechtse binnenstad, tegenwoordig door heel Nederland en soms in het buitenland. Mijn opleiding fotografie heb ik aan de Foto Academie gevolgd, praktijk ervaring heb ik bij professionele fotografen en fotovakzaken in Utrecht opgedaan...
Lees bovenstaande tekst verder

Van kinds af aan heb ik iets met sfeer, licht, mensen en emoties. Vanaf mijn 17e ben ik werkzaam in de fotografie. In eerste instantie in de Utrechtse binnenstad, tegenwoordig door heel Nederland en soms in het buitenland. Mijn opleiding fotografie heb ik aan de Foto Academie gevolgd, praktijk ervaring heb ik bij professionele fotografen en fotovakzaken in Utrecht opgedaan.

Van het fotograferen van oude meesters voor Musea tot de meest moderne meldkamers van Rijkswaterstaat, luchtfotografie of kerkzilver, portretten voor personeelsbladen of advertenties, werkbezoeken van ministers of het Koningshuis. Mensen, sfeer, licht en emoties…..Of ik nu de (commissaris van de) Koning, ministers, burgemeesters, gedeputeerden, wethouders, professors, buren, bruidsparen of mijn eigen kinderen fotografeer, ik ben altijd op zoek naar dat speciale moment, die ene lichtstraal, die aparte invalshoek en vluchtige momenten van geluk.

De laatste 20 jaar wordt ik vaak ingehuurd door de overheid (provincie Utrecht, Gemeente Amsterdam, Gemeente Stichtse Vecht en Gemeente Wijdemerenen vele andere gemeentes. Ook semi-overheidsinstellingen, bedrijven en profit en non-profit organisaties, vragen mij vaak voor uitgebreide fotoreportages, portretfotografie op locaties of in een studiosetting, omgevingsfotografie en thema fotografie.
Een enkel portret, portretseries van alle medewerkers, fotoreportages van bijeenkomsten, onthullingen, evenementen van een paar uur, tot langdurige fotoreportages van maanden en soms jaren.

Terwijl ik dit schrijf, denk ik aan wat sommige fotografen collega's weleens hebben gevraagd; “ vindt je het nog steeds leuk om voor de overheid, bedrijven, UNESCO of voor bruidsparen te fotograferen?

“Ja, dat ik vind het nog steeds leuk, ik vind het zelf steeds leuker worden. Het fotograferen van mensen met alle bijbehorende emoties geeft mij elke keer opnieuw een warm en voldaan gevoel. Alsof ik iets extra’s heb bijgedragen aan het geluk van de gefotografeerde personen, een toegevoegde waarde tijdens het fotograferen was. Meestal op de achtergrond (onopvallend aanwezig) en indien nodig neem ik de regie en treed ik op de voorgrond."

Af en toe moet ik nog zelfs nog steeds een traantje wegpinken, als pa zijn dochter weggeeft, bij de kus die het huwelijk bezegelt en nooit meer dezelfde kus zal zijn, moeders die huilen van blijdschap, zussen en broers die in hun hart geraakt worden……Ik kijk en voel, zie en leg het vast, alsof het mijn eigen emoties zijn. Integer, passioneel, alert en met respect, op het juiste moment op de juiste plaats. Samen de gewenste fotografie tot iets moois maken, mooie herinneringen maken en vastleggen. Jullie die momenten te laten beleven of herbeleven, dat vind ik fijn, dat is wat ik graag doe. En wat ik ook graag voor jullie wil doen.

Bekijk mijn werk

Jullie momenten laten herbeleven

Ik kijk en voel, zie en leg het vast, alsof het mijn eigen emoties zijn. Integer, passioneel, alert en met respect, op het juiste moment op de juiste plaats. Samen jullie trouwdag tot iets moois maken, mooie herinneringen maken en vastleggen.

Jullie die momenten te laten beleven of herbeleven, dat vind ik fijn, dat is wat ik graag doe. En wat ik ook graag voor jullie wil doen.

"Rick is een zeer gedreven fotograaf. We hebben tweemaal met hem mogen werken tijdens een fotoreportage voor mijn werkgever (overheid). Dat was zo goed bevallen dat hij voor de bruiloft van mijn dochter, zoon en nichtje ook is gevraagd een bruidsreportage te maken.Rick is een zeer fijn persoon om op de grote dag als fotograaf bij je te hebben. Hij is vriendelijk, professioneel en luistert naar de wensen van het bruidspaar. Zijn fotoboeken zijn grandioos, zijn foto’s perfect,Echt een aanrader. Een heel fijn mens en hele persoonlijke benadering".
Tilly Vermeulen, Rechtbank Midden-Nederland

33 jaar

Actief als freelance fotograaf voor particulieren, overheid en bedrijven.

5/5

Gemiddelde beoordeling op
Google Reviews.

1000+

Opdrachten met veel plezier en succes volbracht.
Rick Huisinga
Huisinga Fotografie
Rick Huisinga
Hallo,
hoe kan ik je helpen?
Verstuur een bericht